Om mig

Jag har i princip alltid levt med hund.

 När jag växte upp var en Border Collie  vid namn Käck mitt allt. Han fanns i familjen redan innan jag såg världens ljus och blev min barnvakt och bästa kamrat.Det finns ingen hund som han.

 Efter honom kom Griffon Bruxellois Oscar in i mitt liv. Han följdes av flera Griffar. Vi fick en tikvalp som vi själva fött upp. Jag gav henne det passande namnet Aurora. En mycket snygg och trevlig tik som fick stora framgångar i utställningsringen. Efter henne var jag utan hund i många år.

 Löwchen blev min nästa hund. Jag hade dock under många år charmats av Pumirasen. Gick alltid och tittade på dem vid utställningar. Senare tog jag kontakt med Annelie Kjellberg uppfödare av rasen. Jag blev allt mer intresserad och den 13 September 2002 kom Boris, som fick tilltalsnamnet Bodri till mig. En aktiv och energisk herre  som alltid stod på tå och observerade allt. Han visar sina framtassar inom agility och är även en duktig lydnadshund, när HAN vill. Han är oerhört söt och god. Den snällaste man kan tänka sig.

 Har sedan sökt via Internet samt besök i Ungern efter en importtik då rasutbudet i Sverige fortfarande är ganska smalt. Bestämde mig till slut för Kennel Szürkebarát.

 Csillagfürt, eller Csöpi som hon kallas, kom hem till oss den 20 januari 2006. Hon var då redan 8 månader gammal. Detta pga de införselregler vi har i Sverige. Jag missade en stor bit av hennes så viktiga socialisering. Hon har en kraftig personlig integritet. Snö hade hon nog inte sett tidigare. Efter en stunds förundran såg hon snarast ut som en snögubbe. Csöpi har mycket snabbt förstått vad jag vill på lydnadsplanen. Det är en fröjd att träna med henne. Vi skulle ha tävlat officiellt i November 2007 men jag var tvungen att prioritera en höftoperation. Men se upp- vi kommer igen. Hon är även en hejare på att hoppa så det var tänkt att vi skulle börja träna mer inriktat även på agilityplanen. Jag fick dock ett bakslag och måste operera även min andra höft i september 2008.

 Csöpi fick sin första valpkull den 10 April 2008, se under valpkullar.

 Senaste tillskottet är en tikvalp från A-kullen som heter Angyalka. Man kan ju hoppas att hon ärver sin mors förmågor och att jag nu äntligen får vara frisk.